Programmer – små og nyttige

På denne side finder du diverse link til små nyttige programmer for slægtsforskere – som alle er gratis, og som DS-Næstved har samlet gemmen tiden.
Enkelte link kan dog være “døde”, men bliver opdateret løbende, som vi finder de korrekte links.

Kirker i Danmark
Bl.a. billeder af alle kirker i Danmark.

Ordbog over det danske sprog, ODS

Ordbog over det Danske Sprog – dansk i perioden 1700-1950.

Lille ordbog for slægtsforskere

Fremmedord og gamle udtryk, ældre mål- og vægtangivelser, pengevæsen, romertal m.m. Kan meget anbefales at have på sin computer.

Bauers kalender

Bauers kalender er et standardværk, der benyttes af alle danske historikere. Bogen blev oprindeligt skrevet i 1868 af underdirektør ved orlogsværftet R.W.Bauer og den indeholder kalendere for årene 601 til 2200. Disse kalendere var lagt på nettet; men er åbenbart blevet fjernet igen.
Som alternativ kan bruges kalenderen på salldata.dk, hvor der er medtaget mange kirkedage.
Endnu en mulighed er Ruth Madsens kalender “Dansk Kalender 1500-2099″.

Transcript

Program der letter arbejdet med at afskrive kirkebøger, folketællinger og andre dokumenter. Det der skal afskrives placeres øverst på din computerskærm og skrivefeltet nedenunder.
On-Line kursus i Gotisk håndskrift
Her kan du øve dig Gotisk håndskrift. Siden er dog på Norsk, men kan dog give god øvelse.

WinGed

Programmet WinGed bruges til at vise indholdet af en GEDCOM-fil. Indholdet af filen kan vises i familiegrupper eller som træer. Oplysningerne om enkelte personer kan kopieres via et klippebord. Endelig kan hele filen omsættes til en let overskuelig tekstfil.

Photofiltre

PhotoFiltre er et gratis billederedigeringsprogram, der udgør et godt alternativ til Photoshop for brugere, der ønsker noget simplere og lettere at bruge.
PhotoFiltre er en relativt lille applikation og, modsat Photoshop, installere og opstarter hurtigt. Grænsefladen, med alle dens funktioner og muligheder, kan virke forvirrende ved første øjekast, men man vænner sig hurtigt til det. Højre side består af form- og tegneværktøj samt en optimerbar farvepalet. Øverst er alle essentielle billederedigerings- og justeringsmuligheder. Desværre tillader PhotoFiltre ikke at man tilpasser grænsefladen og vælger sine favorit værktøjer.
Privat hjemmeside med vejledninger til Photofiltre.

Omregning mellem gamle danske og nye måleenheder

Praktisk program til at oversætte ældre danske måleenheder til nye måleenheder.